Sommerens bokanbefalinger

Jeg bokhyllen min har jeg en rekke kampkunstbøker jeg anbefaler alle som vil gå litt mer i dybden. Her har jeg samlet juni måneds anbefalinger. Ønsker dere alle god lesing.


The Explanation of Official Taekwondo Poomsae II

Det finnes mange bøker om mønstrene i Taekwondo, også kalt poomsae på koreansk.

I Sangrok har vi valgt å anbefale: «The Explanation of Official Taekwondo Poomsae II» av Ikpil Kang. Denne er anbefalt av både World Taekwondo og Kukkiwon. Det er to utgaver av denne boken, jeg anbefaler den siste. Det som skiller de er at i den siste utgaven kan du laste ned en app, deretter holde telefonen din over bildene, og se hvordan teknikkene skal utføres.

Dette er en bok alle taekwondo-utøvere bør ha i bokhyllen.

Her er link til hvor du kan bestille denne boken.

 

A Killing Art

Taekwondo er en av verdens mest populære kampsport. Man hører ofte at denne kampkunsten er tusenvis av år gammel formet av noble menn i Korea. Var det faktisk slik?

I denne boken får vi den uredigerte sannhet om hvordan Taekwondo fikk sitt navn i 1954. Den beskriver hvordan maktkampen mellom pionerene/kwan-lederne utspilte seg, og hvordan Taekwondo og dens mestere var brikker i et større politisk spill. Et samensurium av gangstere, hemmelige agenter, politikere og utøvere som sammen formet og organiserte Taekwondo. Historiene er like full av løgner som det er kraftige teknikker. Vi får innblikk i hvordan Taekwondo fikk sin olympiske status, ved hjelp av bla lobby-virksomhet og korrupsjon. Vi får innblikk i hvordan Taekwondo ble organisert til å bli en aktivitet for titalls millioner mennesker i mer enn 150 land. Denne boken har jeg vært redd for å anbefale for nybegynnere, da jeg har vært redd for at den kan drepe illusjoner, men enhver seriøs utøver bør kjenne historien. For meg har boken vært en inspirasjon og motivasjon for å foredle og ikke minst legge vekt på de gode holdninger og moral enhver kampsport bør være bygget på.

Klikk på linken og kjøp ditt eksemplar her.

 

THE KARATE-KA, a search for the old to understand the new

I serien av anbefalinger av fagbøker jeg leser, ønsker jeg å presentere en jeg har kost meg med den siste uken. The Karate-ka er en bok om forfatterens søken etter røttene til sin kampsport. Han starter som ung og uvitende i Japan, før ferden tar han videre.

Mens jeg har sittet med føttene høyt, hørt på bølgeskvulp og måkeskrik har jeg latt meg fange av forfatterens beskrivelse av de forskjellige læremesterene han har møtt på sin ferd. Boken fenget meg fra første kapittel og er innsiktsfull reisedagbok som jeg tror vil fenge alle kampsport-nerder uansett stil og opphavsland.

God lesing!

Her kan du bestille din kopi:

 

Karate Uchina-Di

To understand the future you must know the past. That’s why I’m so happy when I find interesting books on Martial Art history and traditions. The book Karate Uchina-Di by Itzik Cohen is a book that every Martial Art nerd should have in their bookshelf.

I highly recommend this book, and you can order your copy here:

 

Waking Up

Waking up is a scientific guide to meditation without the religious concept. A search for the self. I recommend this book to everyone that has an interest in spirituality. For a martial artist, this is a must-have, because this book touches so much of the philosophy our activities are based upon.

Get your own copy her:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

By | 2019-07-02T15:56:50+02:00 juli 2nd, 2019|Kommentarer er skrudd av for Sommerens bokanbefalinger