Hvem er offeret? Mobberen eller mobbeofferet?

Både mobberen og mobbeofferet er ofre!

I Sangrok er vi opptatt av å ha en nulltoleranse ovenfor mobbing. Vi ønsker at dette skal være et sted hvor man kan føle trygghet og med det legge grunnlag for trivsel og utvikling.

Jeg tror at de som mobber er mennesker med sinne og frustrasjon. Jeg tror at de ofte føler seg misforstått. Mobbingen har blitt en del av deres måte å kommunisere og et skrik om å bli sett. Derfor legger vi også vekt på å så frø om empati, aksept av alle og hensyn. Man får det man gir. Våre aktiviteter er bygget på et verdigrunnlag, som er essensielt for å skape trygghet.

For mange er det å skille seg ut skummelt. Vi gjør det vi kan for å passe inn i de forventede rammer. Med det så kommer redselen for å ”dumme seg ut”. Her på Sangrok forteller vi at det å dumme seg ut er en viktig del av det å være i utvikling. Om man ”dummer seg ut” så gjør vi noe vi ikke helt mestrer, og hver gang vi prøver oss på noe vi ikke mestrer så er vi i en prosess med å lære noe nytt. Ved å bevisstgjøre elevene dette tankesettet, gir vi rom for prøving og feiling.

Det er ikke lett å være barn eller ungdom. Vi har ikke helt funnet ut av hvem vi er, og er ofte strenge mot oss selv. I klassen spør jeg flere ganger elevene hvem som er deres beste venn. Etter å ha fått en rekke navn til svar, så sier jeg at de tar feil. Din beste venn må være deg selv. Først når du endrer måten du snakker til deg selv til en oppbyggende indre monolog, kan du være en ressurs og venn for andre.

Vi bør være like høflige mot oss selv som mot andre. Snakk til deg selv med et positivt fortegn. Gi deg selv daglige komplimenter, selv om du ikke helt tror på de i begynnelsen. Hjernen vår oppfatter ordene, og noe sagt ofte nok blir til en sannhet.

Vi ønsker å bidra til å skape trygghet og selvtillit – både for barn og voksene.

Vennlig hilsen
Henrik S. Hunstad
International Master Instructor
PS: Vi gjentar suksessen og arrangerer Junior-Camp den 10-11 mars!
Les mer på Facebook sidene våre.

By | 2017-03-05T16:13:08+01:00 mars 3rd, 2017|Kommentarer er skrudd av for Hvem er offeret? Mobberen eller mobbeofferet?