1. Hold munnen litt åpen. Dersom munnen er lukket og kjeven stram, blir skuldrene stive og teknikkene blir anspente. Litt åpen munn gjør at luften kan strømme fritt til og fra lungene dine – noe som gjør dine teknikker avslappet, naturlig og kraftig.

2. Tren mindre og mer variert . Derimot forbered deg mer. Vær bevisst på hva du vil bli bedre i, hvordan og se for deg veien dit. For intens trening kan føre til belastningsskader. Mer enn 6 timer i uken på spisset trening er for mye.

3. Taekwondo er 99% følelse. Mange trener hardt, blir svette og går fornøyd hjem. Det er flott! Men, man blir ikke nødvendigvis bedre. For å forbedre du trenger å bruke følelser, ånd og fantasi i treningen din. 99% av forbedring handler om å koble kroppen til hjernen og skjerpe dine inn sanser.

4. Tenk at kroppen din er en bil. Ditt senter, kalt “tanjeun” på koreansk, dette er motoren. Hendene og føttene er bare hjul. Rattet er i hodet ditt.

5 .Løft kneet for å sparke, og fokuserer på å aktivere de kraftige musklene i rumpa.

6. Når du skal snu og/eller rotere slapp av i hoftene.

7. Når du utfører doble teknikker (med begge hender), tenk kroppen som en fjær eller bølge. Slik genererer du energi ved bruk av begge hender samtidig.

8. Bruk slagverktøy når du er i tvil om teknikk. Når du lurer på om den mest effektive måten å utføre en teknikk, bruk en boksesekk eller sparke-pad og eksperimenter hva som er mest kraftfullt. Try.

7. ”The devil lives in the details”. Undersøke mikroen i poomsaen og makroen vil bli bedre. En liten forbedring kan gi forbedring i flere ting som en kjedereaksjon.

8. Ved utførsel av armteknikker, glem armene og fokuser på din kjerne stedet.

9. Slapp av i bryst- og skuldermuskelatur. Stram brystmuskelatur fører til anspente skuldre og låsing i krageben, som vil holde igjen kraften din. Dette gir deg mer kraft i slaget.

10. Hvis du har problemer med balanse, ikke fokuser på balansen. Fokuser på teknikk i stedet Kroppen din er smartere enn du tror, og vil etter hvert instinktivt holde deg balansert i harde bevegelser. Men ikke hvis du tenker på det. Fokus på teknikk, og balansen vil ta vare på seg selv.

11. Man kan få nyttig informasjon fra videoer og bøker, men det krever en instruktør med kunnskap for å virkelig forstå å lære mønsteret.

12. En del er av den oppfatningen at poomsae er et sett av positurer, dvs. A, B, C, D. Men det er galt, det er hvordan du beveger deg fra A til B til C til D. En instruktør og eleven må fokusere på bevegelse mellom teknikker, ikke bare den avsluttede positur. Det er det som skiller god poomsae fra dårlig.

13. Bevegelse i poomsae og generelt pulserer fra ekspansjon til kontraksjon. Jeg kontraherer og absorberer kraft i det jeg ”henter” en teknikk, for så å ekspandere i en kontrollert eksplosjon, for i samme øyeblikk å være tilbake i kontraksjonen.

14. Ved rotasjon og bevissthet på korrekt stilling, må fokus være på de ”tre spikrene , helen, midten av foten og fotballen Når du opparbeider en bevissthet på dette vil ditt balansepunkt bli lavere og balansen bedre.

15. Du bruker aldri begge bena likt. Ett ben er alltid ”styrkebenet””. Forstå og føl hvilket ben som kraften og balansen ligger i, og du vil kjenne at dette gir styrke ut i armteknikkene.

16. All martial art bruker tyngdekraften aktivt. For å bevege seg raskere og mer effektivt må man samarbeide med tyngdekraften. La tyngdekraften trekke deg inn i hver stilling.

17. Når du slår, synk ørlite grann i kroppen og balansesenteret. På den måten gir vil man oppnå en mer naturlig styrke, og kroppen er klar for neste bevegelse, da balansepunktet allerede er så lavt som mulig.

18. Nybegynnere slår med hånden. Eksperter slår med ”tanjeun” – Just Be there!

19. Ved ønsket fremgang og utvikling kan du lage unnskyldninger, eller du kan gjøre fremskritt. Du kan ikke gjøre begge deler!

20. Pust!